2010-05-26

Kompozíciós tanulmány

A könyvek írják: aranymetszés, harmadolás, képszél, vágás, 3:2, főtéma elhelyezése, képi egyensúly, dőlés... de ha nekem ez így tetszik:

11 megjegyzés:

  1. Néha jól esik megszegni a szabályokat, attól lesz jó a kép. Nekem ez olyan bársonyosnak hat, tetszik.

    VálaszTörlés
  2. Különös kompozició. És nagyon jó.

    VálaszTörlés
  3. Tényleg különös és tényleg jó! De szerintem azért mégsem áll éppen olyan távol azoktól a "szabályoktól", mint ahogyan elsőre tűnik.....

    VálaszTörlés
  4. azok a szabályok iránymutatások, amiket aztán illik megszegni

    tetszik így még szép :)

    VálaszTörlés
  5. Azok a könyvek olyat is írnak, hogy a portréalany sose nézzen ki a képből. Aztán hány remekebbnél remekebb portré épül éppen erre a "szabályáthágásra". Nekem is tetszik így, ahogy van.

    VálaszTörlés
  6. A szabályok megszegését a kép tartalma kell, hogy igazolja. Néha sokan csak azért hágják át, hogy áthágják. Brahiból, vagy valami új trendi követése miatt.

    Vitatkozni fogok a véleményemmel az előttem szólókkal. A kép zöld része varázslatos. A veronikába azonban ilyen durván és indokolatlanul nem kellett volna belevágni. Szerintem agyonvágja a felső rész harmóniáját.
    Elképzelem a képet a bal alsó sarokban a teljes virággal és attól válik képpé, belső tartalommal. És bizony úgy, hogy kikerül a klasszikusnak számító súlypontból. De nem így...

    VálaszTörlés
  7. gyonyoru foto! es koszonom a hozzaszolasokat a fotoimhoz :)

    VálaszTörlés
  8. Ahányszor benézek hozzád annyiszor esik le az állam!
    Gratulálok: Laci

    VálaszTörlés