2011-03-29

Gyepi békákElőször jártam a gyepi békák birodalmában. Csíkvidék tavaszi időszakos tavaiban, tócsáiban laknak békáék és ebben az időszakban nagy közös partikat csapnak. Itt olvasható róluk több érdekes tanulmány, kutatás. Sajnos vadásszák is őket a combjuk miatt, így évről évre kevesebb van belőlük.

Mozdulatlanul, combig vízben lestem a díszes társaságot amint az erősebb brekegők bemutatót tartottak a társaiknak:Eleinte csak távolról figyelték, aztán közelebbről is megnézték, hogyan is kell ezt csinálni:Majd csepegni kezdett az eső, ők meg elhúzódtak az eső elől a tócsa fenekére...

23 megjegyzés:

 1. Ez nagyon jó, nem lehetett egyszerű a nagy vízben álldogálni.

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szuper sorozat és egyben szomorú is!

  VálaszTörlés
 3. Gratula! nemcsak a vízben állásért ;)

  VálaszTörlés
 4. Ez igen. Kitartó vagy és az eredmény az csodás :)

  VálaszTörlés
 5. Megérte az álldogálást. Remek kis sorozat jött ki belőlle. Annak ellenére, hogy szeretem a békacombot sajnálom, hogy vadásszák öket...

  VálaszTörlés
 6. S még mekkora mázli, hogy mégsem egy izgó-mozgó társasággal volt dolgod, a szerelmi dalolásban elég jól belefeledkeznek... a magas vízben nehezebb lett volna a csatangolás. Szép fotók.

  VálaszTörlés
 7. Nekem is a Békakirály tetszik a legjobban (első kép).Szuper sorozat!

  VálaszTörlés
 8. Remek természetfotó sorozat. Hogy Te mire vagy képes, vízban gázolsz a témáért. Egyébként teljesen megértelek, megérte. Remélem horgászcsizmában voltál...

  VálaszTörlés
 9. Nagyon jó! Gondolom a nagy tavaszi kongresszus közepébe csöppentél egészen térdig, hogy betudj számolni az eseményről.

  Gratulálok!

  VálaszTörlés
 10. Nagyon szép képek nagyon rusnya állatokról... (én valami ősi-hüllő-fóbiában szenvedek, még a puszta látványuktól is kiráz a hideg)

  Viszont az első mondatra visszatérve: szerintem te még rólam is tudnál előnyös portré-fotót készíteni :)

  VálaszTörlés
 11. Szép fotók! Nagyon kellemes a színviláguk, kicsit mesés tőle a képek hangulata - tetszik :-)

  VálaszTörlés
 12. Békacombot hogyan lehet vásárolni béka nélkül? Na, erre adjatok választ!

  VálaszTörlés
 13. Azért IS eszméletlen jók, mert velük egy szinten voltál, ami igazán jó szemszöget ad, a fények és a színek is nagyon kellemesek! Látszik, hogy megdolgoztál ezekért a képekért!

  VálaszTörlés